Storm, wind, hagel of regen niets houdt ons tegen!
Blijf op de hoogte en volg Sabine
08 Juni 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington
Het is alweer even geleden. De afgelopen dagen hebben we niet stil gezeten.
Inmiddels zijn we weer 486 kilometer verwijderd van Queenstown, dus we zijn alweer even onderweg. 's Morgensvroeg vertrokken we met de bus naar Mt Cook, een busrit van 4 uur. Allebei een eigen stoel, mp3-speler op en rijden maar.
Ik geniet erg van de rust, niet ten nadele van Con hoor, maar even alleen zijn, is ook wel fijn. Al heeft Con die behoefte helemaal niet :-), die is het gewend... Con raakt elke busrit weer gefrustreerd van haar mp3-speler. Die herhaalt alle nummers drie keer en laat maar een beperkte selectie horen. Erg ingewikkeld en raar ding. Maar goed, het uitzicht en de verhalen van de buschauffeur maken het weer goed.
De busrit was wederom prachtig, we hadden ook geluk met het weer.
De buschauffeur had nog wat aandelen bij een helicopterbedrijf, want daar stopten we een tijdje. Voor degenen die wilden, was er de mogelijkheid om te gaan vliegen. Een japans gezin ging de lucht in. De bus reed weer door en we kwamen aan bij de Hermitage, een groot hotel en startpunt voor diverse tracks. Hier konden we, dankzij het mooie weer, de Mount Cook helemaal zien.
Ons hostel (YHA) was een houten blokhut, erg knus en gezellig! De eerste nacht vol met 60 japanners, die voornamelijk in de keuken bezig waren met het fileren van een hele vis. Heel bijzonder, die hebben echt tassen vol met eten! Wij daarentegen hadden bijna niks mee, tot onze grote verbazing bleek de supermarkt te bestaan uit een paar planken met voornamelijk blikvoer... Hier hebben we ons drie dagen over verbaasd. Vervelend is dat je opeens ook trek krijgt in dingen die niet verkrijgbaar zijn. We misten onze groenten en wijntje wel het meest!
Afgelopen nacht hebben we geslapen in een Dorm. Knus slapen op een 8 persoonskamer... Voor mij meer een nacht in bed liggen, want slapen lukt niet echt. Krakkende bedden, mensen die in- en uitlopen, vreselijk. We hebben wel gelachen, Con tussen al die jonge broekies haha...
Na een ontbijtje zijn we op weg gegaan naar de Hooker valley. Volgens diverse mensen en de Elmergids een geweldige wandeling, waarbij je over twee hangbruggen moet. Onder begeleiding van een heerlijk zonnetje was het een leuke track. Zelfs ik, als eigenlijk niet wandelaar, vond het geweldig. Heb nu ook echt profijt gehad van mijn lelijke dure schoenen. De track was geweldig. De hangbrug bleek met een stevige wind een spannend avontuur, maar wel erg leuk! We hebben in de valley nog een blik kunnen werpen op de Mount Cook, voor het begon te betrekken.
We hadden veel geluk gehad met het weer. De dag erna waaide het heel hard en viel er veel regen. Maar daar smelten we niet van, dus toch op pad. Een korte track naar het Kea view point (uurtje lopen) was een spannende onderneming met flinke windstoten en veel regen. Nat, en koud tot aan de botten, kwamen we aan bij de Hermitage. Daar hebben we ons opgewarmd met een kop soep. We hebben hier in de "supermarkt" ook gelijk een broccoli op de kop getikt... Eindelijk wat groente, na twee maaltijden uit blik! We hebben er 's avonds ook heerlijk van genoten, waar je al niet blij van kan worden :-)
Na drie nachten werden we weer door de bus opgehaald om naar Christchurch te gaan. In Christchurch sliepen we weer in ons eerste hostel, nu al veel zelfverzekerder dan toen :-)
In de keuken stonden twee Nederlandse jongens die we hadden gesproken in de Franz Joseph en een meisje dat we hadden gezien in Mt Cook, echt grappig. Het is leuk om "bekenden" tegen te komen!
De volgende dag gingen we weer verder door naar Hanmersprings. Het blijft toch altijd weer spannend of de bus komt en of we wel op de lijst staan. Gelukkig gaat het tot nu toe goed. (Je moet bellen om de bus en je hostel te reserveren.)
Hanmerspring staat bekend om de natuurlijke thermische baden. Na het inchecken (een schattig klein hostel annex blokhut) zijn we lekker gaan relaxen in de pools. Heerlijk! Pools, varierend van 35 tot 41 graden. Vanuit het ene bad naar het andere lopen is erg koud, brr! In een speciaal bad (sulphur bad??) werden Con haar zilveren sieraden binnen no time koperkleurig. Oeps, nu maar hopen dat het nog goed komt!
Vandaag zijn we een berg opgewandeld en hebben we genoten van het uitzicht. Straks gaan we weer even naar de pools, als het donker is... wow!
Als het goed is, begint morgen hier het skiseizoen. Mt Hutt is een van de eerste skibare bergen in NZ. Iedereen hoopt op sneeuw, behalve wij dan haha..
Morgen weer met de bus naar Kaikoura, waarschijnlijk zwemmen met dolfijnen..:-) Zo leuk! We hebben gehoord dat er nu honderden dolfijnen zijn bij de kust van Kaikoura. Dus we hebben er weer zin an!
PS. de foto's komen later!
De busrit was wederom prachtig, we hadden ook geluk met het weer.
PS. de foto's komen later!
08 Juni 2007 - 05:41
Arie:
Hoi Conny&Sabine,
Erg leuk om weer wat van jullie te 'horen'. Ik lees jullie belevenissen nog steeds met erg veel plezier. De foto's zijn echt schitterend!! Nog veel plezier samen!
Groetjes.
08 Juni 2007 - 06:08
Hans:
Misschien handig om in het vervolg gewoon aan schuiven bij de japanners.
08 Juni 2007 - 06:15
Maaike :
Ha Bien en Conny,
Het YHA hostel MOunt Cook komt me bekend voor! Das dan ook het enige hostel naast dat grote, mooie hotel... ik was toen ook verbaasd dat er geen supermarkt te bekennen was...en een broccoli maakte ook mij blij ;)! Wat goed dat jullie Mount Cook hebben kunnen zien.. het is er vaak slecht weer. Zijn jullie nog omhoog gelopen in Hamner naar het outlookpoint.. Veel plezier in Kaikoura.. gaan jullie slapen in Cray Cottage? En nog naar de sealcolony; zeker de moeite waard!
Veel plezier, ik geniet van jullie verhalen! X
08 Juni 2007 - 09:02
Wendy D:
Zo een tijdje niet schter de compu en gelijk 3 verhalen gemist. Nu lekker bijgelezen, jullie hebben het er maar lekker druk mee. Joepie met Janpanners die vis eten.. voor iemand als ik die totaal niet van vis houdt niet echt een goep plan. Maare mochten jullie niet wat mee eten ipv jullie blikvoer? Sabien even slijmen bij een leuke japanner (bestaan die?)en dan heb je er weer een maaltijd bij. Nou geniet verder en maak mooie foto's
groetjes Wendy -
08 Juni 2007 - 10:07
Froek:
sabien, natuurlijk niet teveel slijmen hoor.
straks heb je er behalve een maaltijd ook een japanner bij.
(je weet wat we afgesproken hebben toch) -
08 Juni 2007 - 13:36
Robert:
Hi trackers,
Wat een leuke en geweldige verhalen, is het nu koud dan los van het regenachtige weer. nog veel plezier en kan niet wachten op de pics.. -
08 Juni 2007 - 15:37
Kleis Rachel:
hoi bien en con
he wat zonde van je sierraden het is hopen dat het goed kom .
vind het fijn dat het goed ga
groetjes -
08 Juni 2007 - 16:38
Suzanne:
Hoi Sabien,
Lekker, weer een verhaal uit Nieuw Zeeland. Girl power!! Ik vind het super om te lezen hoe jullie dit avontuur aanpakken!
Als je heeeel niuwsgierig bent de taakverdeling is gisteren bekend gemaakt...
We hyven....
08 Juni 2007 - 17:08
Geert:
Hoi Sabine (en Conny)
Wat een verhalen. Ik ben wel een wandelfreak (tijdens de vakanties dan) en ik zit te kwijlen bij die mooie verhalen van jullie. Als het zo doorgaat pak ik het vliegtuig en sluit me bij jullie aan. :)
En nog even over de taakverdeling, jij krijgt groep.... oh, sorry ik moet nu weg
Doei.
Geert. -
09 Juni 2007 - 11:25
Marjo:
He hallo,
Toch maar goed dat je die lelijke schoenen hebt gekocht, Bien. Volgens mij hebben jullie het goed naar jullie zin. Geniet van de dolfijnen (is echt geweldig).
Kus -
09 Juni 2007 - 15:16
Farah:
Kan wel blijven zeggen hoe bijzonder het allemaal klinkt en eruit ziet!
Wilde jullie gewoon even een kus sturen deze keer! bij deze :-)
09 Juni 2007 - 17:00
Leo En Dini:
allo meiden, leuk af en toe eens een leuk bericht van jullie te ontvangen, we merken wel dat jullie het goed naar het zin hebben ! houden zo, we lezen elke keer jullie verhalen en vinden het prachtig, geniet ervan want voor je het weet is het voorbij !!!! het lijkt ons geweldig om met dolfijnen te zwemmen we horen graag jullie ervaring met die flippers. Nou hier verder alles kits, doe voorzichtig , geniet ervan en heel veel liefs en groetjes van dini, danielle , wendy en mezelf natuurlijk, dikke kus allebij en tot een volgend schrijven, doeiiiiiiiiii !! leo. -
10 Juni 2007 - 03:08
Jelle En Emiel:
Hee "bekenden"!
Bedankt voor het berichtje op onze site, erg leuk! Met veel enthousiasme ook jullie verhalen gelezen. We hopen dat het gelukt is met het zwemmen met de dolfijnen! We houden jullie site in de gaten.
Groetjes Jelle en Emiel -
10 Juni 2007 - 08:43
Elly:
ha dappere dodo's
Dodo is een vogelsoort die zeer bijzonder is en op wereldsranglijst staat van beschermde diersoorten. Nu zijn jullie wel geen dieren en ook geen vogels, maar er zijn wel overeenkomsten te bemerken! 1. jullie zijn dapper, 2. jullie zijn wel rare vogels en 3. jullie vliegen erop uit!
Eigenlijk doen jullie nou precies wat wij hier in het kleine landje Nederland allemaal wel graag zouden willen doen, maar uiteindelijk gewoon niet durven.
Dus: echt dapper!
(Volgens mij komt de Dodo ook uit Nieuw Zeeland.) dat is voor dit verhaaltje wel leuk.
Van ons uit het prachtige Drenthse land een dikke knuf met twee armpjes om jullie beiden heen, een zoen op beide wangen en een aaii over de bol.
kuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzmartinenelly
10 Juni 2007 - 14:36
Gerda:
Lijkt me geweldig om met de dolfijnen te zwemmen ben benieuwd hoe jullie dat ervaren.Geniet ervan Groetjes -
10 Juni 2007 - 20:22
Marcel:
super!!! wat een super ervaringen..... dit neemt niemand jullie meer af !!
als je lelijke dure schoenen maar geen zeer doen !
486 km dan heb je nederland van onder tot boven gehad !wat een enorme afstanden ?
Veel plezier met de dolfijnen.
ik ga morgen voor m'n wrk naar duitsland..... heb ik ook het gevoel dat ik nog eens ergens kom ??
groeten marcel -
12 Juni 2007 - 10:48
Audrey En Regina:
hoi,
leuk zeg zo`n site.
We kijken af en toe, heel veel plezier verder en fijne tijd toegewenst
Mooie foto`s!!!!!!