Vieze oude mannen en een bounty strand - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Sabine Hout - WaarBenJij.nu Vieze oude mannen en een bounty strand - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Sabine Hout - WaarBenJij.nu

Vieze oude mannen en een bounty strand

Blijf op de hoogte en volg Sabine

27 Juli 2007 | Thailand, Bangkok

De nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok was een hele ervaring. De reis begon om 17:55 vanaf Chiang Mai. De planning was om rond 7 uur de volgende ochtend in Bangkok te zijn. De trein heeft onder en boven bedden die 's avonds worden uitgeklapt. Con en ik hadden een allebei een onderbed gereserveerd. Een Belgisch stel had de bovenbedden. Rond 20:00 uur werden de eerste banken al bedden en gingen de gordijnen dicht. Wij vonden dat toch echt te vroeg en konden het uiteindelijk bij de conducteur rekken tot 21:30. Wij waren de laatste vier die gingen slapen (haha en dat om half 10, echt nachtbrakers wij!).

Het bedje was nog best comfortabel en groot. Je sloot het af met een gordijntje en zo leek het net een tentje. Slapen lukte niet zo goed, de trein schudde heel erg heen en weer!

Na iets te weinig slaap kwamen we aan in Bangkok. Jammer genoeg bleek de trein naar het zuiden vol te zijn. Het plan was om naar Koh Tao te gaan. We hebben toen de tuk tuk naar de Backpackers-straat genomen om daar dan een mini bus te regelen naar Koh Chnag. Volgens de Lonely Planet de beste optie. Na wat navraag bij een touristen bureau ging er geen busje. Ze was druk aan het lippenstiften en wilde ons verder niet helpen. Dan maar naar het busstation om een bus uit Bangkok en wat dichter bij Koh Chang te nemen.

Tuk tuk chauffeurs in Bangkok blijken erg eigenwijs en willen je overal heen brengen, behalve naar waar jij heen wilt. Na enig aandringen (ik als toch wat ongeduldige erger me daar echt aan, Con niet... haha) waren we onderweg naar het station.

Niet veel later zaten we in een comfortabele bus naar Pattaya. Hier zouden we dan 1 nacht blijven en hopelijk een busje kunnen regelen naar Koh Chang. Bij het station hadden we de mogelijkheid om een busje te boeken, heel fijn. Het blijft natuurlijk wel spannend (in de Lonely Planet waarschuwen ze voor valse vouchers).

Met een truck kwamen we in het centrum van Pattaya dat er bruisend en druk uitzag. Na het inchecken bleek al snel dat er voornamelijk mannen (type witte sokken in sandalen) flaneerden over de boulevard om hier hun slag te slaan! Je ziet elke 10 meter een vieze lelijkerd lopen met een prachtig Thais vrouwtje! Wij vonden het maar smerig, maar die mannen liepen trots met hun veroveringen rond.

We waren blij dat we de volgende dag werden opgehaald door een busje. Op naar Koh Chang. Na 5 uur in de bus en 1 uur op de boot kwamen we aan. Snel een truck in en die bracht ons naar Lonely Beach.. Hier vonden we een klein paradijsje. We hebben nu (27 juli)al 1 nacht geslapen in een schattig bungalowtje aan het strand! (en dat voor 7 euro per nacht!)

Vandaag hebben we genoten van de zee en het lekkere weer. Morgen gaan we met een boot langs verschillende eilandjes en snorkelen. We komen hier helemaal bij! Het plan is om hier tot donderdag te blijven en ter afsluiting nog 2 dagen Bangkok!

• 27 Juli 2007 - 14:36

Lenie Voogd:

Helaas hebben we het verhaal van de olifanten gemist, want het was blanco.Maar nu staat er weer een geweldig verhaalop met prachtige foto''sGroetjes ook van Kees

• 27 Juli 2007 - 19:39

Suzy B:

Ohhh wat leuk allemaal! Het roept weer herinneringen op! Geniet nog van het paradijsje!
    Een dikke kus!

• 29 Juli 2007 - 15:45

Kleis:

weer een leuk verhaal heb et met plezier gelezen,xxx

• 29 Juli 2007 - 19:15

Iris:

Wat maken jullie toch een prachtige reis. Het lijkt wel of jullie nog maar net weg zijn. Terwijl jullie alweer bijna terugkomen. Ik zal jullie prachtige reisverhalen en foto's wel missen. Het lijkt net of wij ook zo'n mooie reis maken. Geniet even lekker van jullie mooie prive bounty eiland.
    dikke kus van iris + de rest

• 30 Juli 2007 - 09:04

Maaike:

Wat een mooie verhalen weer! Ik heb er net hard om moeten lachen: jullie schrijfstijl bevalt me wel. En ik weet nu ook zeker dat ik het vliegtuig naar Thailand moet pakken! Helaas zit mn vakantie er net op... wat minder spectaculair maar wel heerlijk geweest in Spanje en Frankrijk. Tot snel! X Maaike

• 30 Juli 2007 - 13:29

Marjo:

Het klinkt allemaal weer geweldig! Geniet er nog even van.......
    Kus

• 30 Juli 2007 - 18:29

Sander En Inge:

de foto's zijn weer gewelig... geniet er nog maar even van.. voor je het weet sta je weer met beide voeten op Hollandse bodem!
    kus

• 30 Juli 2007 - 19:41

Wil De Ruiter:

Hey Connie en Sabine, zo te lezen vermaken jullie je prima daar, fijn hoor!
    Ben benieuwd naar alle verhalen en blij jullie snel weer te kunnen zien.
    Wij gaan volgende week ook op vakantie en zitten nog steeds te wachten op mooi weer.
    Geniet er nog van en doe voorzichtig!
    Veel liefs Wil.

• 30 Juli 2007 - 19:47

Moniekie:

Hey, Conny wat wordt je haar lang! Hihi...

• 30 Juli 2007 - 19:57

Paul&Wilma:

Wat is dat toch funzig die vieze mannetjes met die thaise meisjes in Pattaya.
    Ballen eraf!!!!
    Gelukkig verder gegaan naar een droomeiland, Koh Chang, het olifanten eiland. Wij waren daar ook een week en kunnen jullie genieten helemaal aanvoelen.
    Het is een ultiem plekje op deze aarde!!!
    P&W

• 31 Juli 2007 - 21:10

Marga:

Lieve Conny en Sabine, jullie maken echt de reis van jullie leven wat een verhalen ik lees ze steeds met veel plezier het gaat nu wel opschieten voor jullie. Conny ik wil je ook even melden dat elly en ik een onwijs leuk weekend met hans hebben gehad heel bijzonder en wat hebben jullie een prachtige plek gevonden om te onthaasten ik had het gevoel dat ik een week ben weggeweest, en hans was op en top gastheer, ik wens jou en sabine nog fijne weken toe knuffel voor jullie beide marga

• 01 Augustus 2007 - 21:18

Marga Uit Papecity:

oh conny wat een geweldige reis ennuh mooie foto's.het doet me goed om je ook op de foto te zien.Hoe zit het eigenlijk met het eten??? Is het lekker daar?En mis je je hollandse kopje thee nog niet{hihihi}Ik ben trots op je hoor.......
    Geniet nog lekker..Dat zal zeker wel lukken.. heel veel hollandse knuffels van mij..Tot gauw.