Kelders en souveniers
Blijf op de hoogte en volg Sabine
10 Juli 2007 | Nieuw Zeeland, Auckland
Na een mooi, rustig en idyllisch Paihia gaan we weer terug naar de drukke stad. Beetje met tegenzin stapten we in de bus. Gelukkig waren we er al een keer geweest, dus we kenden de weg. We hadden ook al een hostel gevonden dichtbij het busstation. Auckland is namelijk gebouwd op meer dan 10 uitgewerkte vulkanen en is dus erg heuvelachtig. Erg leuk om te zien, maar met een koffer en een backpack niet zo ideaal.
Na het betalen van 2 nachten (de duurste van al onze hostels) gingen we naar de kamer. Het bleek een kelderruimte te zijn, zonder ramen, constante herrie en met allemaal buizen op het plafond. Niet echt een topkamer dus. Jammer genoeg was er geen andere kamer beschikbaar, dus moesten we het met deze bunker doen. Conny kreeg het, naar mate het later werd, steeds benauwder. Met als resultaat dat we met de deur op een kier hebben geslapen, waardoor het niet pikkedonker was, maar wel met als bijeffect dichtslaande deuren en het constante heen en weer geloop van de buurkamer. Maar slapen met de deur dicht en het licht aan (4 tl balken, haha) was ook geen optie.
Poef wat een nacht.. Als klap op de vuurpijl was het bed ook vreselijk en lagen we net niet lekker op de binnenvering van het matras.
De dag erna zijn we verhuisd naar een "betere" kamer. In ieder geval met raam. Verder bleek de bungyjump vlak voor ons raam tot zeker 2 uur 's nachts door te gaan. De dichtslaande deuren hadden plaats gemaakt voor veel gegil vanuit de bungy. Maar we klagen niet, nou ja een beetje dan.
In Auckland zijn we op zoek gegaan naar souveniers. Omdat alles stom is en we het zelf ook niet zouden willen krijgen, was het niet makkelijk om wat te vinden. Maar de missie is uiteindelijk geslaagd!
Verder hebben we vanuit de bus het een en ander van de stad gezien. Er was geen tijd genoeg om alles te zien, maar dat vonden wij niet zo heel erg!
Zondag 8 juli zijn we in het vliegtuig gestapt om ons avontuur in Thailand te vervolgen. Eerst een korte stopover bij Ernst, Linda en Jelte in Singapore.
7 weken Nieuw Zeeland zijn omgevlogen! We hebben zo veel gezien, genoten en beleefd! We gaan het land, de natuur en de vriendelijke mensen missen.
Op naar de warmte en Bangkok (wat moeten we hier verwachten...?).
Zenuwachtig maar toch ook erg benieuwd naar alles wat er nu gaat komen...
Op naar de warmte en Bangkok (wat moeten we hier verwachten...?).
Zenuwachtig maar toch ook erg benieuwd naar alles wat er nu gaat komen...
12 Juli 2007 - 21:19
Paul & Wilma:
Hi Connie en Sabine,
wat hebben jullie veel gezien en ondernomen.Nu op naar de warmte en een totaal ander werelddeel.
doei