Op naar het noorden
Blijf op de hoogte en volg Sabine
18 Juni 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington
Na een paar heerlijke zonnige dagen in Nelson zijn we met de bus naar Picton gegaan. Onze hostel lag een beetje uit het centrum dus we waren erg blij met een lift van Anthony (host van het hostel).
's Morgens bleek dat we met de kever gingen, koffer, tas en ik op de achterbank en Con voorin. Het paste wonderbaarlijk! Het was een koude nacht geweest en de autoruiten waren bevroren... Anthony doet niet aan krabben en reed met bevroren ruit weg. Tijdens het spannende ritje hield hij zijn hand tegen de ruit, zijn manier kennelijk om het ijs te laten smelten! (heel bijzonder)
In Picton zijn we naar de Villa gegaan, voor weer een schattig kamertje samen. Het was een stille avond in het hostel maar de avond erna was het rennen voor de apple scrumble (op is op)!
Na een heerlijke nacht slapen moesten we weer vroeg op. Voor een track van vijf uur in de Queen Charlotte Sound. Met de watertaxi werden we bovenin de sound gedropt (Cook Cove). Jammergenoeg regende het de hele dag! Dan is vijf uur lopen erg veel en worden de paden erg glibberig. Maar ondanks het slechte weer was het weer een geweldige wandeling met prachtige stukken bos en mooie uitzichtpunten.
Als verzopen katten kwamen we aan bij het eindpunt. Een lodge waar we verwelkomd werden door een warm haardvuur en de mogelijkheid om wat te drinken. Dat was erg fijn. Het bleek dat de andere mensen van de boot daar de hele dag hadden vertoefd, watjes!!!
Moe maar voldaan stapten we om 18:00 het hostel weer in. Om een beetje bij te komen, zijn we de spa in gegaan, zo lekker.
Het was grappig, we kwamen twee meiden tegen die we ook in Milford Sound en in Queenstown zagen. Het blijft leuk om "bekenden" tegen te komen.
De volgende dag hebben we om 9:50 de ferry naar het Noordereiland genomen. We hadden ons goed voorbereid met ginger (gember) reispillen. Er waren lekkere loungestoelen aan de voorkant van de boot met een panoramisch uitzicht. Hier zaten we met Josefin (een Zweeds meisje uit het hostel)
Het zonnetje scheen maar er was wel een aardig windje. Gelukkig viel het mee en hebben we de overtocht zonder al te veel wc-ezoeken overleefd. Terwijl we genoten van het uitzicht en meedeinsten op de golven, speelde er een leuk bandje. (deed me wel een beetje aan Titanic denken, het zal toch niet....) Het was fijn om de voeten weer aan wal te zetten.
We zitten nu in groot oud hostel, dit was vroeger een hotel en dat zie je nog goed. Het is weer heel anders, maar ook weer leuk!
We gaan straks de stad ontdekken, Te Papa Museum en met de cable car naar de botanische tuinen. Misschien hebben we nog tijd voor de city gallery en oriental beach...
De foto's komen wat later. Op dit moment worden alle foto's op cd gebrand, kunnen de kaartjes weer leeg.
Morgen met de bus naar Taupo. Als we geluk hebben met het weer willen we een track lopen in het Tongariro National Park. Verder ga ik in Taupo, waarschijnlijk skydiven... Heel spannend!
18 Juni 2007 - 06:21
Inge:
Klinkt allemaal erg goed!!! loop een beetje achter met al je verhalen te lezen, zijn net een weekje terug van onze vakantie in Zuid-Frankrijk... geniet er nog lekker van en ik kijk uit naar je volgende berichtjes!
Kus (ook van Maaike, Sem en Sander) -
18 Juni 2007 - 09:08
Wendy:
Hoi Sabine en Conny,
Ik krijg meteen weer zin om de spullen te pakken en mijn spaarverlof nog een keer over te doen. Eerst mijn zwangerschapverlof nog maar een keer overdoen!
Geniet!
18 Juni 2007 - 11:15
Moeder:
lieve conny en sabine , wat eeen goed verslag schr ijven jullie steeds zo dat wij als het ware met jullie mee reizen kunnen ,ga zo door , hier is alles in goede orde .groetjes moeder \ oma. -
18 Juni 2007 - 12:47
Froek:
telkens weer leuk om jullie verhalen te lezen,veel plezier weer deze week.
18 Juni 2007 - 15:06
Iny:
Ha kanjers, geweldig om jullie verhalen te lezen. Blijf genieten, in gedachten doe ik mee. Heerlijk om te doen wat je wil. Hier gaat alles goed.
liefs, Iny
18 Juni 2007 - 16:11
Moniekie:
Ik wil ook loungen!!!!!!!!!!!!!!! -
18 Juni 2007 - 17:20
Marjo:
Hoi hoi,
Wat doen jullie toch allemaal leuke dingen! Jullie zijn echt ontzettend actief, misschien na de reis maar uitrusten......
Kus -
18 Juni 2007 - 17:22
Maaike:
Jullie genieten nog steeds zo te horen. En bikkels hoor dat jullie doorstappen ondanks de regen! En de apple scrumble met ijs heeft mij ook dagen lang erg goed gesmaakt! Veel plezier in ´t te papa! -
18 Juni 2007 - 17:41
Sander:
Al lezende reis ik mee. Wat een mooie verhalen. Ter geruststelling: ook hier regent het -
18 Juni 2007 - 17:54
Annemiek:
Wat een een prachtig land zeg, zo veelzijdig. Veel plezier nog en sterkte met skydiven. Geniet ervan! -
18 Juni 2007 - 20:42
Kleis:
bij deze ook namens mij ffn een reactie!
jullie verhalen zijn gewoon heerlijk om te lezen, en wat een avontuur is het he
eigenlijk ben ik best wel beetje jaloers hoor, was ffn kort maar wil graag nog verder lezen lopp nm beetje achter met de verhalen
xxx -
21 Juni 2007 - 15:07
Farah:
jeetje dames toch... hebben jullie ook ergens wel eens een dagje rust voor jezelf? klinkt allemaal erg actief hoor! Maar ja, als je er toch bent, wil je ook alles zien en meemaken...
We vliegen a.s. vrijdag al terug naar Nederland! afronden en opruimen hier... phoe wat komt er veel bij kijken, maar heb heel veel zin om terug te gaan!
Geniet ze verder! ben benieuwd naar de 'verzopen katjes' foto's ;-) -
22 Juni 2007 - 11:24
Suzanne:
Wat zet jij je wandelschoenen aan het werk... Ik ben blij dat het goed gaat met jullie!